GÖNEN TİCARET ODASI
Başlıksız Belge
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2018 08:22:29                                                                  Diğer Duyurular

GÖNEN TİCARET ODASINDAN SANAYİ SİCİL BELGESİ BULUNAN FİRMALARA HATIRLATMA

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu hükümleri uyarınca, sanayi siciline kayıtlı bulunan sanayi işletmelerinin, bir senelik faaliyetlerini YILLIK İŞLETME CETVELLERİ'nde göstermeleri ve bu cetvellerin yılın ilk dört ayı içerisinde (Nisan ayı sonuna kadar)  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın Sanayi Sicil Sistemine işlenmesini temin etmeleri yasal bir zorunluluk olup, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen işletmelere İdari Para cezası uygulanmaktadır.

Sanayi Siciline kayıtlı bulunan firmaların 2016 yılına ait Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini elektronik ortamda http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresi üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek vermeleri gerekmektedir.

Sistemden kaynaklanabilecek elektronik ortam arızaları, mali müşavir veya muhasebecilerin iş yoğunluğu v.b. sebeplerle yaşanabilecek olası gecikmeleri göz önüne alarak, Yıllık İşletme Cetveli girişinin Nisan ayı sonlarına bırakmadan gerçekleştirilmesi çok büyük önem taşımaktadır.

Üyelerimize önemle duyurulur.

524  Defa okundu.